::Followers::

ORDER FORM

Name:
No Tel:
Email Address:
Delivery Address:
Code Item:

free forms

Tuesday, September 8, 2009

::Tutorial-Smokey Eyes::

Hai Dear!!!
Hari nie kita buat Tutorial makeup nak???... ermm.. dah lama sgt D nak publish Tutorial nie.. tapi...asyik tak sempat jer... sbb bz dengan kerja. Credit pada TEMPTALIA.COM thanks!!!
Jom tengok cara2 nak buat smokey eyes!...
Bahan2 nyer....
Simple jer... Gel Eyeliner + Eyeshadow Color Pearl @ Silver + Flat Brush
1. Sapu Gel Eyeline pada kelopak mata..

2. Jangan letak byk2 sgt... agak2 jer.... mst u all tertanyer2 betul ker leh guna gel eyeliner?... betul... boleh... lgik cantikk color Hitam dia.. satu lagi... lebih tahan lama... tak yah nak touch upx2 byk2 kali.
3. Ratakan mengikut kelopak mata, Blande dengan sedikit Eyeshadow berwarna Hitam untuk nampak lebih Dramatik!! Cewahh!
4. Seterusnya... Gunakan eyeshadow warna lite cream atau pearl untuk dijadikan highlighter.
5. Gunakan Brush yg berasingan, sapu highlighter di bawah kening.
6. Letakkan sedikit Eyeshadow bewarna hitam di bahagian bawah hujung mata untuk nampak lebih seimbang.
7. Gunakan Gel Eyeiner atau Pen Eyeliner untuk langkah seterusnya.

8. Bentuk garisan pada bawah mata, Langkah terakhir.... jgn lupa guna mascara pada bula mata & kemasan pada kening....


Tarraaaa...inilah hasilnya....

6 comments:

  1. suka gakk.....
    cantiknya warna anak mata....guna lanse or mmg color tu

    ReplyDelete
  2. wah skali silap spell lenses la plk....heheh

    ReplyDelete
  3. Cantikkknya Yang..that's u..
    Memg jelitezzz tu

    ReplyDelete




Salam Mesra Buat Semua Pelanggan Jelitezz...
First D nak ucapkan Syukur Al-hamdullillah kerana sambutan yg D terima Di luar jangkaan.Terima kasih buat semua yg sudi membeli Di blog D yg tak seberapa ini.


Buat semua pelanggan yg dihormati...D mintak maaf jika tidak sempat @ Lambat Me "reply" SMS, YM @ Email anda semua..


Yup!! makeup artis & Makandam pun byk guna produk yg D jual nie, D sendiri pun dah lama gunakan produk nie.. so far kulit D tak pernah mengalami apa2 masalah...MURAH & BERBALOI... u all fikirkan lah...dgn RM 60.00 u all boleh beli 1 set Makeup dr blog D.. tp kalau U all pegi kaunter bawak RM 60.00 U all cuma boleh dapat sebantang Lipstik jer... tak salah kalau nak beli yg kat kaunter...bak kata pepatah...."Tepuk Dada Tanya Selera"

Kenapa Murahhh Sgt????
Jawapan dia senang jer!! kalau D jual mahal.. baik u all semua beli kat kaunter... Betul Tak???... Heheheh....Tp sebenarnyer... sbb... D buat Bisness nie atas dasar suka2... untung yg D ambik pun.. tak seberapa.. aderlah sekupang Dua.. heheheh...walaupun seposen... ianyer memberi Kepuasan buat D... kerana D terlalu minat dgn bidang Bizz...

SELAMAT BER"SHOPPING" !!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...